Om Lingosaurus

Lingosaurus är ett enkvinnasföretag som startade sin verksamhet 2008. Företagaren är jag, Päivikki Eriksson, en språkfantast som tidigare bland annat har jobbat som textmakare hos en webbyrå. Jag är född och uppvuxen i Finland och mitt modersmål är finska, men jag bor i Karlstad, Sverige – i landet där mitt främsta källspråk talas.

I mitt arbete är det en stor fördel att jag genom mitt vardagliga liv blir förtrogen med nya företeelser både i det svenska språket, det svenska samhället och den svenska kulturen. Jag ser till att mina kunskaper i finska och om Finland är aktuella genom att besöka till mitt gamla hemland fyra–fem gånger om året och få besök därifrån, genom (sociala) medier och litteratur samt tät kontakt med familjen och vännerna i Finland.

Jag har en filosofie magisterexamen från Jyväskyläs universitet i Finland, där även studier vid Wiens universitet i Österrike, Debrecens universitet i Ungern och Göteborgs universitet ingick.

Mina uppdragsgivare är framför allt företag inom olika branscher såväl som nordiska och centraleuropeiska översättningsbyråer.